Tabellen en nog
veel meer weetjes!
Mist U een tabel?
Laat het ons weten!
www.tabellenboekje.nl

Handige tips en
wetenswaardigheden
voor de startende
website ontwerper?
www.webhandig.nl

Flitsen

Wanneer Niet Flitsen

Hinderlijk

Een flits recht in de ogen is vervelend. In de thuis situatie is het geen probleem maar het gebruik van een flits tijdens een concert wordt door de optredende artiest vaak niet gewaardeerd. Je kunt je wel voorstellen indien iemand voortdurend een flits vol in de ogen krijgt en zijn best doet om muziek te maken. Vaak is het ook zo dat er niet geflitst mag worden (of zelfs geen foto's mogen worden gemaakt).

Sfeer

Indien de flits gebruikt wordt gaat vaak ook de sfeer verloren. De toneel verlichting is vaak op de artiest gericht. Dit is vaak met de intentie het niet verlichte gedeelte van het podium ook donker te laten blijven. De techneuten en floormanagers dragen niet voor niets donkere kleding.

Kleur zorgt ook voor de contrast en met de toneel verlichting kan je de aandacht naar een punt trekken.

Natuurlijke Lichtinval Gaat Verloren

Wanneer een (invul)flits wordt gebruikt in een situatie met daglicht kan de opname het gehele beeld negatief beinvloeden. In het onderstaande voorbeeld zie je het effect van een flits op een gevel ornament. Het beeld zonder flits is zoals de kunstenaar het gedacht had. Zonder de natuurlijke lichtinval ontstaat er een ander beeld.

Ornament met onnatuurlijk licht Ornament met onnatuurlijk licht

Foto met flits, schaduwen vallen weg en er ontstaat een onnatuurlijke opname.

Foto zonder flits, schaduwen zoals de kunsternaar het bedacht had.
 
 

Design4W3 Webdesign - Degelijk en Betrouwbaar!