Tabellen en nog
veel meer weetjes!
Mist U een tabel?
Laat het ons weten!
www.tabellenboekje.nl

Handige tips en
wetenswaardigheden
voor de startende
website ontwerper?
www.webhandig.nl

Flitsen

Creativiteit

Stroboscoop

Met de duurdere flitsers is het mogelijk om deze als stroboscoop te gebruiken. Er worden dan kort achter elkaar een aantal flitsen afgegeven. Bijvoorbeeld 20 keer flitsen met een interval van 25ms. De totale duur is dan 0,5 seconde. Op deze wijze zijn bijzondere opnames te maken.

Zwerfflits

Een ander creatief effect ontstaat wanneer we de camera op een statief plaatsen tijdens een donkere nacht en te kiezen voor een opnametijd van minimaal 10 seconde. De flitser heeft vaak een toets om flits met de hand af te laten gaan. Kies voor een lage intensiteit en loop (zonder echter stil te staan) door het opnameveld en belicht een aantal plaatsen met een flits. Zorg dat je zelf niet in het licht van de flitser komt te staan.

Denk hierbij ook aan de belichting bij het fotograferen van een grot. Je hebt dan geen last van strooilicht. Een straatlantaarn mag absoluut niet in beeld zijn, gelukkig kom je die weinig tegen in grotten!

Strobist Fotografie

Een bijzonder effect wordt ook verkregen indien de flitser draadloos gebruikt wordt en bijvoorbeeld geplaatst wordt om een gedeelte van de opname te accentueren. Zorg dan wel dat het flitsapparaat zelf buiten beeld blijft.

Deze vorm van fotografie wordt "strobist fotografie" genoemd. Dit is een nieuwe vorm van fotografie die steeds meer aanhangers krijgt.
 
 

Design4W3 Webdesign - Degelijk en Betrouwbaar!