Tabellen en nog
veel meer weetjes!
Mist U een tabel?
Laat het ons weten!
www.tabellenboekje.nl

Handige tips en
wetenswaardigheden
voor de startende
website ontwerper?
www.webhandig.nl

Analoog Versus Digitaal

Ontwikkeling

Op Meerdere Terreinen

We zien dat op beide terreinen (groter sensor formaat en hoger pixel densiteit) ontwikkelingen gaande zijn. De compact camera's worden steeds beter en er worden steeds meer handige toepassingen aan de camera toegevoegd voor de consument.

Einde Van De Spiegelreflex

Het lijkt erop dat, nu de kwaliteit van de full-frame digitale spiegelreflex camera's (DSLR) gelijk wordt aan de 35mm analoge camera's, de ontwikkeling zich gaat richten op het APS-C formaat (de helft van 35mm film) zonder gebruik te maken van een spiegelreflex techniek (Engels: mirrorless).

Eerste Signalen

De Sony Alpha55 is dan ook geen DSLR meer maar een SLT camera met uitstekende specificaties en een opnamesnelheid van 10 frames per seconde. Nu nog even wachten voordat Nikon en Canon met hun eerste SLT komen. Dus een camera met verwisselbare lens en zonder spiegel. In de Sony Alpha55 zit nog wel een spiegel, maar deze is vast en alleen maar nodig t.b.v. de autofocus.

Het beeld van de zoeker komt van een zeer kleine LCD in de camera. Deze "viewfinder" heeft een resolutie van 1,15 MegaPixels terwijl de LCD op de achterzijde een resolutie heeft van 0,9 MegaPixels.

Kleinere Sensor

Tot voor kort was het nog nodig om de sensor te vergroten om de camera meer lichtgevoelig te maken. Anno 2010 is het ook mogelijk geworden kleiner sensoren lichtgevoeliger te maken (zonder ruis) en de resolutie te handhaven of zelfs te vergroten.

Hierdoor kan de optiek goedkoper worden omdat er veel minder glas (of plastic) nodig is om de lens te maken terwijl het diafragmagetal gelijk blijft en de ISO waarde niet afneemt.
 
 

Design4W3 Webdesign - Degelijk en Betrouwbaar!