Tabellen en nog
veel meer weetjes!
Mist U een tabel?
Laat het ons weten!
www.tabellenboekje.nl

Handige tips en
wetenswaardigheden
voor de startende
website ontwerper?
www.webhandig.nl

Filters

UV

Hoger Contrast En Kleurweergave

Een UV filter zorgt voor een hoger contrast en een betere kleurweergaven van de opnamen. Althans dat was zo in de meeste gevallen. Met de huidige technologieŽn in de digitale camera's hebben de gewone UV filters geen functie.

Sky-light Filter

Dit filter heeft dezelfde werking als een UV filter maar deze filtert nog extra wat blauw licht. Dit wordt gebruikt in omstandigheden dat de kleur blauw wat dominanter aanwezig is. Tevens wordt hiermee de groene zweem die over de huid komt te liggen bij natuur opnames weggenomen.

Veel moderne digitale camera's hebben in normale stand een automatische kleurcorrectie. Indien alles naar behoren werkt zal de camera deze groene zweem wegnemen.

Ingebouwd

Bij de moderne digitale camera's zijn de sensoren niet meer gevoelig voor het UV licht en kan het UV licht ook de opname niet meer beÔnvloeden.

Bescherming Van De Lens

Een UV filter kan altijd op de lens blijven zitten. Het filter is aanzienlijk goedkoper dan de lens en is dus ook een goede bescherming tegen krassen en andere ongelukjes.

Niet Meer Nodig

Na alles wat je nu gelezen en hopelijk begrepen hebt begrijp je wel dat UV filters tot het verleden behoren. Als lensbescherming is het ok, maar ook de zonnekap beschermt je lens tegen beschadigingen. Wil je de lens toch beschermen gebruik dan een protectie filter. Waarom de kwaliteit van een goede lens verslechteren door het plaatsen van een UV-filter? Het is dan beter om een protectie filter te kopen.

De protectie filter is een neutraal beschermfilter die je objectief ideaal beschermt zonder een eventueel ongewenst filter effect. Gemaakt van de helderste glassoort en vuil- en waterafstotend!
 
 

Design4W3 Webdesign - Degelijk en Betrouwbaar!